vervallen schoolgebouw

Om kinderen een kans te geven op een betere toekomst is goed onderwijs een must. En goed onderwijs is alleen mogelijk als de basis infrastructuur op een school aanwezig zijn. Dus begint En Classe bij het verbeteren daarvan. De meeste schoolgebouwen hebben lekkende daken, muren die op instorten staan, geen wc en het schoolterrein is niet veilig. 

In samenwerking met onze lokale aannemer Ross,  worden de schoolgebouwen gerenoveerd. Soms wordt een schoolgebouw geheel afgebroken en opnieuw opgebouwd. De scholen die En Classe ondersteunt, bevinden zich allemaal in Kinshasa, de hoofdstad van Congo met ruim 12 miljoen inwoners. Om de veiligheid van de kinderen te vergroten en om de school in goede staat te houden, is het noodzakelijk om het schoolterrein van een muur te voorzien. 

Het renoveren of bouwen van schoolgebouwen (het repareren of compleet vervangen van het dak met Onduline, een nieuw soort dakplaten die geluidswerend en warmte-afstotend zijn, het egaliseren en betegelen van de vloeren in het klaslokaal, verstevigen of vernieuwen van deuren en ramen, zorgen dat ventilatie en lichtinval optimaal zijn);
Het voorkomen of oplossen van erosieproblemen;
Het inrichten van het klaslokaal met schoolbanken en een kast, tafel en stoel voor de leraar; zie pagina 17
Het aanleggen van elektriciteit.

en de aanleg van electriciteit zijn de laatste stappen van het bouwen aan de basisvoorzieningen op weg naar beter onderwijs.  

VOOR en NA foto's