Scholencomplex Kabinda is de allereerste school die En Classe heeft opgeknapt. De oprichters van En Classe reden er altijd langs als ze hun eigen kinderen naar school brachten. 600 kinderen zaten er op de grond en werden nat als het regende. Scholencomplex Kabinda bestaat uit 16 klaslokalen, verdeeld over 3 schoolgebouwen. Twee lagere scholen maken gebruik van de klaslokalen.
 
Begin 2007 zijn de ergste gaten in de daken van twee van de drie schoolgebouwen min of meer gerepareerd, een paar muren die op instorten stonden zijn hersteld en we hebben de hele school geverfd. Maar het allerbelangrijkste in 2007 waren de schoolbanken, zodat de kinderen niet meer op de grond hoefden te zitten. En die super-duurzame schoolbanken van toen, die hebben ze nog steeds!
 
Tussen 2007 en 2013 hebben we beetje bij beetje de school verder geholpen. In 2012 hebben we één van de drie schoolgebouwen, met 4 klaslokalen, helemaal gerenoveerd. In 2013 was er eindelijk genoeg geld om het terrein van de school te ommuren. De rust en de veiligheid die daardoor ontstonden, omdat er geen duizenden mensen per dag meer het schoolplein overstaken, maakten echt het verschil. We hebben de school aangesloten op het waternetwerk van Kinshasa en in 2015 hebben we in het kader van ons hygiëneprogramma een handenwasstation gebouwd.
 
Kabinda heeft in 2015 ons hygiëneprogramma helemaal doorlopen. In samenwerking met Edukans Nederland, zijn de leraren van Kabinda eind 2015 begonnen met een lerarenopleiding om ook de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.
 
Onze allergrootste wens is om de twee schoolgebouwen die nu nog vervallen zijn (totaal 12 klaslokalen) helemaal te renoveren. Kabinda heeft op dit moment maar 450 kinderen, omdat de school er zo slecht uit ziet. Ouders laten hun kinderen niet naar een school gaan die er voor 80% slecht uitziet. Maar Kabinda heeft enorme potentie en die zouden we zo graag willen benutten! Het aantal kinderen dat naar Kabinda komt zal, als de school geheel opgeknapt wordt, verdubbelen! We zijn al in gesprek met een mogelijke sponsor, wordt vervolgd!