Na Kabinda en Kamina volgde in 2008 de renovatie van Matonge.  Een iets kleinere school met 8 klaslokalen en een heel progressief denkend lerarenteam, met veel initiatief. De school kampte met enorme erosieproblemen door de ligging op een kleine heuvel. Je kon zien dat Matonge er ooit goed uitzag: ze hadden een muur, er stond een toiletgebouw, maar werkelijk alles moest opgeknapt worden. Via de zus van oprichter Natascha vond Matonge in de Paschalisschool uit Den Haag haar zusterschool. Door middel van een sponsorloop en een kerstmarkt zetten alle kinderen en leraren van de Paschalisschool zich al ruim zeven jaar in om geld in te zamelen voor Matonge. De opbrengst van deze activiteiten komt namelijk altijd via En Classe rechtstreeks ten goede aan de verbetering van Matonge. 
 
Met onze lokale aannemer Ross is de school helemaal opgeknapt in 2008 en is de ergste erosieproblematiek toen aangepakt. Helaas had En Classe in 2008 nog geen geld genoeg om de hele muur te vervangen, waardoor er de afgelopen twee jaar bij een enorm regenbui steeds weer stukken van de oude muur instortte. Gelukkig konden we dat steeds weer repareren! Inmiddels is ook het toiletgebouw geheel gerenoveerd, hebben ze een handenwasstation en zelfs electriciteit! Want dat was uiteindelijk altijd de grootste wens van het schoolbestuur: stroom, zodat ze eindelijk konden beginnen met het werken met een computer. Eén van de leraren van Matonge heeft zelf een heel leuke manier van leren lezen bedacht. En Classe heeft zijn idee verder ontwikkeld en gedigitaliseerd. 
 
Matonge zit samen met Kabinda in het lerarenprogramma van Edukans en heeft in 2015 ons hygiëneprogramma helemaal doorlopen. Onder andere door deze lessen en het plaatsen van grote afvalbakken zien het schoolplein en de klaslokalen er altijd keurig uit. Matonge is ook de eerste school waarmee we inmiddels met alle vijfde en zesde klassen op schoolreisje zijn geweest naar Bilembo
 
In 2016 vond de laatste renovatieronde plaats. Erosieproblemen zijn voorgoed van de baan en de muur is eindelijk in perfecte staat. De allergrootste beloning voor Matonge is het feit dat ze begonnen zijn met ons Digitaal Lezen Programma! Matonge heeft zo'n 450 kinderen die met volle teugen genieten van goed openbaar onderwijs, onder goede omstandigheden met modern lesmateriaal.