In 2009 vonden we Selembao, een school gelegen op een heuvel, toendertijd een beetje buiten Kinshasa. Alle gebouwen waren compleet vervallen, er was vrijwel geen daglicht in de klassen en er was geen water of electriciteit. Omdat de school ver weg was twijfelden we in het begin. Maar er waren twee redenen waardoor we toch voor Selembao hebben gekozen. De eerste was het leuke en doortastende schoolbestuur, heel belangrijk wil je als buitenlandse organisatie succesvol zijn. De tweede reden was het feit dat Selembao op hetzelfde schoolterrein ook een middelbare school huisvest. De meeste kinderen in Congo maken (misschien) de lagere school af. Uiteraard zijn wij van mening dat kinderen van pas 12 jaar oud veel te jong zijn om te stoppen met school. Hoe lager de drempel, hoe groter de kans dat kinderen na de lagere school doorgaan. Dus als er een middelbare school op hetzelfde terrein is, helpt dat de continuïteit enorm. We zijn ontzettend blij dat we alweer zeven jaar geleden voor Selembao hebben gekozen!  
Tijdens meerdere renovatierondes zijn echt alle klaslokalen verbeterd. Twee gebouwen hebben een nieuw dak, er is heel veel licht en ventilatie gecreëerd, we hebben een deel van de muur herbouwd en de school van nieuw schoolmeubilair voorzien. Selembao heeft als eerste school het hygiëneprogramma doorlopen. En dat zonder water! Ze hadden toen nog "lave-mains", een soort emmertje met een kraantje en kinderen namen water mee van huis. Ze hadden wel een oude waterton, maar helaas zat daar doorgaans maar weinig water in.
 
In 2016 hebben we de waterton vervangen, nog een extra waterton geinstalleerd en een regenwater-opvangsysteem gebouwd. Voorts hebben we een heel nieuw toiletgebouw met handenwasstation gerealiseerd. Voor 2017 hebben we nog twee wensen: de aanleg van electriciteit en het verbeteren van de vloeren in de klaslokalen.