En Classe main photo 1Mb

En Classe helpt sinds 2007 18 scholen op 8 verschillende locaties in Kinshasa. Dit komt omdat op vrijwel elke locatie de schoolgebouwen worden gedeeld: elke ochtend maakt school A gebruik van alle faciliteiten, in de middag school B. Op enkele locaties delen zelfs drie scholen dezelfde infrastructuur.

Iedere school heeft een eigen directie en een eigen lerarenteam. De En Classe-scholen vormen een perfecte dwarsdoorsnede van de “gemiddelde” school in Kinshasa. We hebben grote scholen, kleine scholen, openbare scholen, religieuze scholen, in arme wijken en in nog armere wijken etc etc… De overeenkomst tussen de scholen is dat ze allemaal publieke scholen zijn. Dat wil zeggen dat het schoolmanagement, de bepaling van het curriculum en bijvoorbeeld de betaling van de leraren de verantwoordelijkheid zijn van de Congolese overheid. En Classe werkt dan ook vaak samen met het ministerie van Onderwijs.

En Classe richt zich op dit moment op de ontwikkeling van een "modelschool". Al onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren zullen we in deze school samenbrengen om zo een blauwdruk te hebben van "de perfecte school" die we kunnen delen met andere organisaties en met de Congolese overheid. 

In het fotoalbum staan tientallen foto's van onze scholen, veel kijkplezier!