kids reading with tablets with eC logoHet leesprogramma van En Classe is begonnen 2014. En Classe ging toen een samenwerkingsverband aan met Library for All, een Amerikaanse stichting die een applicatie had ontwikkeld voor een digitale bibliotheek in ontwikkelingslanden. En Classe werd hun partner voor Congo. In Congo zijn nu bijna geen leesboeken te krijgen en importeren is heel lastig, dus de overstap naar een digitale bibliotheek leek ideaal. 
 
En Classe had op 25 maart 2015 de grote primeur van Congo: de introductie van de allereerste digitale bibliotheek op een school in Congo: Kapini! Het was een groot succes waar veel pers en zelfs de minister van onderwijs van Kinshasa aanwezig was. 
 
Inmiddels zijn we jaren later en lezen bijna alle scholen van En Classe met een tablet. Library for All heet nu NABU.org, onze partner in Kinshasa is de Orange Foundation en naast het lezen met het tablet wordt er nu ook in echte boeken gelezen. Tablets mogen niet mee naar huis genomen worden en een bibliotheek waar je echt een boek mee naar huis mag nemen blijkt toch nog steeds van onschatbare waarde. Dus hebben we kleine bibliotheekjes opgezet, geven we leeslessen voor kinderen die achterlopen en hebben we elke zomer een vakantie-lees-club waar tientallen kinderen in de maand augustus komen lezen. 
In dit rapport kan je alle details van ons digitaal lezen programma lezen, inclusief foto’s, de voorbereidingen en de launch. Mocht je daarna nog vragen hebben, stuur gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..